Vliegen op Tenerife

Je vakantieplaats vanuit de lucht kunnen bewonderen geeft altijd iets extra’s aan je vakantie. Op Tenerife zijn er 2 internationale vliegvelden: Tenerife Norte (ook gekend als Los Rodeos) en Ternerife Sur (Reina Sophia, ook gekend van de Jetairfly en Ryanair vluchten uit Belgïe). Een zoektocht op internet leerde mij dat er een vliegclub (Real Aeroclub de Tenerife) actief is op Tenerife Norte  doch blijkbaar niet op Sur.

De vliegclub beschikt over 2 vliegtuigen die gebruikt worden voor zowel scholing als rondvluchten: een C172 (EC-JGP) en een PA-28 (EC-JMT).

20150505_111825

IMG_20150520_125256

Er is een full-time instructeur/-ice aanwezig en ze beschikken over een internet reservatiesysteem zodat het boeken van een vliegtuig snel te regelen valt.

We maken er kennis met onze flight instructor Patricia die ons brieft en naar de Cessna 172 rijdt. We doen de nodige checks, de ramen worden nog eens opgepoetst (wat een service!) en we kunnen de start-up clearance vragen.( take-off GCXO ).

Leuk vluchtje over het ruwe landschap van Tenerife richting het zuiden van het eiland. Bedoeling was om langs de oostkant van het eiland terug te keren zodat we aan Las Galletas zouden kunnen voorbijvliegen. Dan moeten we wel door de aanvliegroute van Tenerife Sur vliegen wat ons een 6-tal holdings opleverde boven VRP Puerte Colon (ter hoogte van Las Americas) om daarna op 400 feet langs de kust te mogen doorvliegen. Na een bijkomende holding ter hoogte van Tenerife Sur omwille van “military traffic” kunnen we verder naar GCXO (landing GCXO).

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s